Fattiga januari

-

Detta inlägg innehåller annonslänk.

Väldigt många i Sverige har det tufft i januari, då december månad är dyr i drift. Då ska det både inhandlas julpynt, inhandlas julklappar, extra god mat till både juldagarna och nyårsafton. Sen kommer fattiga januari och idag är det 9 dagar kvar tills januarilönen kommer.

Problemet är att vi fortfarande behöver äta mat. Jag vill därför tipsa om att handla billigare mat via Matsmart. En sida som erbjuder produkter till mellan 20-90% rabatt. Förutom att rädda din egen plånbok, så är du också med och minskar matsvinnet. Om inte sajter som Matsmart funnits, så hade alla dessa produkter med stor sannolikhet kastats. Om ni inte har testat, så gör det!

Fattiga januari
Min januari-låda som nyss kom hem. Allt (även frakten) för 450kr inkl pant.

Matsmart säljer produkter som har

  • Överproducerats
  • Produkter där datumet håller på att gå ut (men kom ihåg att nästan all mat som har ett Bäst Före-datum även är bra efter att datumet passerats)
  • Säsongsvaror
  • Förpackningsbyten

De säljer inte några produkter för kyl och frys, då dessa produkter inte kan skickas med posten – men väldigt många torrvaror (som också har otroligt lång hållbarhet). De säljer också städprodukter samt hygienprodukter. Riktigt nice att kunna köpa tandborstar eller en ny rakhyvel till bra pris!

Träning och att leva vegetariskt

Januari är inte bara en tuff månad ekonomiskt utan många vill även börja sina nya liv med mera träning och/eller lägre vikt. Matsmart har en egen rubrik för Träning & Vikt där de samlat produkter för måltidsersättning men även många proteintillskott. Kanske finns dina favoriter till ett bättre pris?

Eller ifall du läst mitt inlägg om klimatångest, så finns också en rubrik med vegetarisk mat. Det kanske gör det lite enklare att styra om till mera vegetarisk kost?

Sortimentet varierar från vecka till vecka, då de köper in när producenter vill sälja. Därför kan Matsmart aldrig garantera att samma produkt ska finnas vecka efter vecka.

Fattiga januari
Min december-låda som kostade mig 540kr inkl frakt

Titta in på Matsmart redan idag och börja packa en låda. Om du klickar i några produkter så kan du trycka på knappen Kassan och se vilka produkter du plockat ihop. På samma sida ser du också fyllnadsgraden i din låda som ingår i din fraktkostnad. Du kanske bara packat lådan till 75% och kan plocka på några produkter till? Plockar du ihop varor för mer än 500kr, så är det dessutom fraktfritt.

En annan anledning till att köpa billigt, är att du sparar pengar och istället kan satsa dem på börsen. Där kan några få satsade kronor snabbt blir till många fler kronor – läs gärna mitt inlägg om aktier och öppna sedan ett konto hos Avanza.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera