Sötsalt kycklingpasta

-

Här kommer räddningen till dagens Alla Hjärtans Dag / fredagsmiddag. En sötsalt kycklingpasta som var såå otroligt god! Vi åt den som lillördagsmiddag i onsdags tillsammans med ett glas vin, och det var så gott! Receptet har jag hittat hos Allt om mat och egentligen bara kopierat. Lova mig att ni lagar det här snart!

250 g tagliatelle, gärna färsk pasta
600 g kyckling (jag använde två kycklingfiléer som jag delade i mindre bitar)
1/2 dl soja
1/2 dl ljus sirap (receptet säger mörk, men jag hade bara ljus hemma)
1-2 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk basilika
Chili, jag valde att ta lite Sriracha
2-3 msk olivolja
1/2 dl pinjenötter
Parmesanost
Ruccola, Spenat eller annan färsk sallad

Sätt ugnen på 200°. Putsa kycklingfiléerna och skär dem i 2-3 bitar/filé. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna och lägg över i en smord ugnsform. Krydda med salt och peppar och sätt igång en pastakastrull.

Sötsalt kycklingpasta
Sötsalt kycklingpasta

Blanda soja och sirap och häll över soja- och sirapsblandningen. Jag delade även en överbliven broccolistam i mindre bitar och la ner bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min, tills innertemperaturen är 70°. 

Sötsalt kycklingpasta

Hacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Ta lite sriracha-sås. Blanda hacket med olja. Krydda med salt och peppar. 

Sötsalt kycklingpasta

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet och blanda sedan ner oljeblandningen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, ställ åt sidan. Riv parmesanen och ställ åt sidan. 

Lägg ruccola (eller valfri sallad) i botten på ett stort fat. Lägg på pastan och toppa med skivad kyckling. Garnera med basilika och servera med pinjenötter, parmesan och sky från kycklingen.

Sötsalt kycklingpasta
Sötsalt kycklingpasta
Sötsalt kycklingpasta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSmakbox Matnytt
Nästa artikelKöttfärspiroger till sportlovet

Kommentera