Kycklingburgare med currydressing

-

En avslappnad burgarmiddag kommer här. Kycklingburgare med currydressing och sötpotatisstrips. Åh, vad jag tyckte att det var gott, så det här kommer jag att vilja göra igen. Receptet har jag hittat inne hos Jenny.

Kycklingburgare:
600 gram kycklingfärs
Cayennepeppar eller paprika
Salt & peppar

Sötpotatisstrips:
2 stora sötpotatisar
Smör & Rapsolja
Salt

Currydressing:
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk chilisås
1/2 msk curry
Cayennepeppar
Salt

Börja med sötpotatisstrips. Jag orkade inte släpa fram vår fritös, utan skar sötpotatisen i stavar och la på en bakplåtspappersklädd plåt i ugnen, 200 grader. Ringla lite flytande smör och även salt ovanpå stripsen. Stripsen behöver åtminstone 30 min på sig, min tog nog närmare 40 min med de sista fem minuterna på grillvärme. Rör om ett par gånger under tiden.

Fortsätt med currydressingen. Rör ihop alla ingredienser och ställ kallt för att hinna dra.

Rör ihop kycklingfärsen med kryddor och forma till kycklingburgare. Pressa dem i en hamburgerpress, så de blir jämntjocka. Stek dem klara på medelstark värme.

Kycklingburgare med currydressing

Servera med valfria tillbehör men tex:
Hamburgerbröd
Sallad
Tomat
Lök
Knaperstekt bacon
Currydressingen

Kycklingburgare med currydressing
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera