Egen Nutella

-

Ett inlägg att förbereda någon dag i förväg, för att sedan kunna ställa fram en färdig burk Nutella till helgfrukosten, helglunchen (jag tänker våfflor eller pannkaka) eller varför inte som efterrätt (tänker framför allt på min nutellasemifreddo). Också ett inlägg i palmoljefrågan igen, och det är att faktiskt undvika färdig Nutella och istället göra egen Nutella. Skippa palmolja och diverse andra tillsatser, utan bara fyra helt naturliga ingredienser. Det finns en bild som är vida spridd, som är djupt osmaklig:

Nutella innehåll
Säg den som blir sugen på Nutella efter den här bilden…

Egen Nutella är inte lika söt men väldigt god! Gör så här:

200g hasselnötter
125 g choklad
1 tsk honung
salt

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smälta chokladen över ett vattenbad. Ställ åt sidan så det hinner svalna lite. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna, ungefär 15 min. Skala av hasselnötterna så mycket skal som möjligt (enklast är att lägga dem i en handduk och gnugga dem mot varandra) och lägg dem sedan i en mixer.

Egen Nutella

Mixa tills det trängt ut olja ur hasselnötterna och det har blivit mer som en smet. Häll ner honung och choklad och mixa ihop det till Nutella. Smaka av med salt.

Egen Nutella
Egen Nutella
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza Marias

Åh lasagne

Riktigt god lövbiff

Populära kategorier

Föregående artikelFebruari 2020
Nästa artikelMorotssoppa med ingefära

Kommentera