Soppor är ju så himla goda emellanåt. Varmt, mjukt och med ett gott bröd på sidan så är det toppen. Häromdagen åt vi en morotssoppa med ingefära och åt just ett gott bröd på sidan. Ett avslappnat samtal, då alla hade tid att sitta ner i lugn och ro. Frid på en vardag.
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
5 morötter
1 msk färsk riven ingefära
5 dl vatten
1 buljongtärning
200 gr mjukost, jag använde en mild ost jag hade hemma
Peppar
Timjan
Till servering:
Creme fraiche
Solrosfrön rostade i en stekpanna
Skala och hacka lök samt vitlök. Lägg i en kastrull (olja i botten) och låt fräsa. Riv morötterna och ingefära och lägg ner det också. Låt fräsa ett par minuter till. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka tills morötterna är mjuka (under tiden hinner du duka bordet och ställa fram smörgåsar – perfekt!)
Mixa soppan med en mixerstav och blanda ner av mjukosten. Låt soppan värma och smälta osten och smaka sedan av din morotssoppa med peppar och timjan.
Jättegod soppa som vi gjorde häromdagen! Vi snålade med ingefäran pga av barn men jag var super nöjd! Matig och soppa som mättar så för lagomt!
Tack! Vad roligt att höra! Hoppas ni gör den någon fler gång och tar lite mera ingefära :)