Morotssoppa med ingefära

-

Soppor är ju så himla goda emellanåt. Varmt, mjukt och med ett gott bröd på sidan så är det toppen. Häromdagen åt vi en morotssoppa med ingefära och åt just ett gott bröd på sidan. Ett avslappnat samtal, då alla hade tid att sitta ner i lugn och ro. Frid på en vardag.

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
5 morötter
1 msk färsk riven ingefära
5 dl vatten
1 buljongtärning
200 gr mjukost, jag använde en mild ost jag hade hemma
Peppar
Timjan

Till servering:
Creme fraiche
Solrosfrön rostade i en stekpanna

Skala och hacka lök samt vitlök. Lägg i en kastrull (olja i botten) och låt fräsa. Riv morötterna och ingefära och lägg ner det också. Låt fräsa ett par minuter till. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka tills morötterna är mjuka (under tiden hinner du duka bordet och ställa fram smörgåsar – perfekt!)

Mixa soppan med en mixerstav och blanda ner av mjukosten. Låt soppan värma och smälta osten och smaka sedan av din morotssoppa med peppar och timjan.

Morotssoppa med ingefära
Morotssoppa med ingefära
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

  1. Jättegod soppa som vi gjorde häromdagen! Vi snålade med ingefäran pga av barn men jag var super nöjd! Matig och soppa som mättar så för lagomt!

Lämna ett svar