Nutellasemifreddo

-

Det här är en galet god efterrätt som jag hittat inne hos Matplatsen, nämligen nutellasemifreddo. Ni vet glassen Nogger som man kan köpa i glassdisken? Så smakar den här efterrätten. Behöver jag berätta för er att ni måste prova?

Då den dessutom är enkel att göra klar och förvara någon/några dagar i frysen. Perfekt med mat man kan förbereda! Gör så här:

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl grädde
½-1 burk Nutella

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna tillsammans med en msk socker och gulorna i en annan skål med en msk socker. Vispa även grädden i en egen skål.

Lägg en av marängbottnarna i en springform och krossa den andra lite lätt. Blanda ihop vitorna, gulorna, grädden och marängkrosset. Ringla också i Nutella så det blir ränder i glassen.

Nutellasemifreddo1

Fyll upp springformen och ställ in i frysen. Minst fyra timmar men gärna över natten. Ta fram en stund innan servering. Glasstårtan serveras gärna med färska jordgubbar.

Nutellasemifreddo

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar