Det här är en galet god efterrätt som jag hittat inne hos Matplatsen, nämligen nutellasemifreddo. Ni vet glassen Nogger som man kan köpa i glassdisken? Så smakar den här efterrätten. Behöver jag berätta för er att ni måste prova?
Då den dessutom är enkel att göra klar och förvara någon/några dagar i frysen. Perfekt med mat man kan förbereda! Gör så här:
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl grädde
½-1 burk Nutella
Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna tillsammans med en msk socker och gulorna i en annan skål med en msk socker. Vispa även grädden i en egen skål.
Lägg en av marängbottnarna i en springform och krossa den andra lite lätt. Blanda ihop vitorna, gulorna, grädden och marängkrosset. Ringla också i Nutella så det blir ränder i glassen.
Fyll upp springformen och ställ in i frysen. Minst fyra timmar men gärna över natten. Ta fram en stund innan servering. Glasstårtan serveras gärna med färska jordgubbar.