Böncréme

-

Jag gillar bönor, och att man kan mixa och blanda dem till en böncréme. Jag provar mig gärna fram och har hittat en bönröra med stora vita bönor. Stanna inte vid bara hummus, som kanske är den vanligaste, utan testa andra bönor, andra smaksättningar. Till min 40-årsfest så gjorde jag båda delarna. Hummus och denna bönröra, gjord på vita stora bönor. Jag gjorde dubbel sats, då jag hade nästan 20 gäster, men här kommer receptet för enkel sats:

1 förpackning stora vita bönor
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
½ dl olivolja
1 msk philadelphiaost
citronsaft
salt och peppar

Börja med att hälla bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av. Hacka gul lök och vitlök. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek löken en kort stund. Häll också på den torkade timjan-kryddan, så kryddan får värmas upp en kort stund i oljan. Ställ pannan åt sidan och häll upp bönorna. Mixa bönorna och häll ner löken och dess olja, philadelphiaost och citronsaft. Mixa till en slät créme och smaksätt med salt och peppar. Supergod att ha tillsammans med tjälknöl, potatisgratäng och sallad. Det var vad som serverades på min fest och jag fick många glada miner för maten.

Böncréme

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar