De godaste kärleksmumsen jag någonsin smakat, är Leilas kärleksmums. Så otroligt gott det är med dels glasyren, där första intrycket när tänderna biter igenom något riktigt lovande, dels att sedan fortsätta bita igenom kakan och stöta på bitar av god choklad. Så gott och så bra! Har ni inte provat, så gör det nästa gång.
Kärleksmums:
5 ekologiska ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao av god kvalitet
2 dl vatten
300 g smör
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten. Tillsätt vatten och smält smör.
Klä en 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över grovt hackad choklad. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Chokladglasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl kokosflingor
Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna, gärna i kylen. Skär kakan i rutor och servera Leilas kärleksmums som om de vore dina egna.



Om du mot förmodan får kvar några kärleksmums så går det bra att frysa in dem.

Men jag tycker att det blev en väldigt snygg och stilren bild ändå – någon kommentar från er?

Mums! Spännande med Turning Torso-bilden ?
Eller hur! ??