Kikärtsgryta med fänkål

-

Meatfree monday och en vegansk kikärtsgryta med fänkål kommer lastad. Vegansk mat är en nyhet även hos mig, men jag upptäcker fler och fler goda recept och det känns bra! Jag mår väldigt bra på vegansk mat och grönsaker tär inte heller lika hårt på vår jord, så mår min hållbarhetsådra också toppen. Receptet har jag fått av min svåger Robert med fru, som åt detta till middag på Alla Hjärtans Dag.

1 gul lök
1-2 vitlöksklyfta
1 fänkål
1 tsk hel kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 tsk curry
1/2 tsk kanel
1 burk krossade tomater
250 ml kokosmjölk
2 förp kikärtor
Ev sambal oelek
Salt

Till servering:
Bulgur
Ev creme fraiche
Jordnötter
Några extra grönsaker, jag skar upp en röd paprika.

Skala och hacka gul lök samt vitlök, lägg i en smord gryta. Finstrimla fänkålen och lägg i samma gryta. Fräs detta några minuter.

Fyll på med riven ingefära, mortlad kummin, krossade tomater samt kokosmjölk. Smaksätt med curry och kanel och låt grytan puttra i ca 20 min. Sätt igång en kastrull för att koka bulgur.

Kikärtsgryta med fänkål

När bulguren börjar bli klar, spola av dina kikärtor och lägg dem i samma gryta. De behöver bara blir varma. Smaksätt din gryta med salt och ev sambal oelek. Servera sedan din kikärtsgryta med fänkål tillsammans med bulgur, creme fraiche (välj veganskt alternativ för en helt vegansk middag) och jordnötter. Jag skar även upp en paprika att servera på sidan.

Kikärtsgryta med fänkål
Kikärtsgryta med fänkål

Ev rester funkar finfint i matlådan.

Kikärtsgryta med fänkål
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelLeilas kärleksmums
Nästa artikelKlassisk korvmacka med ägg

Kommentera