Här kommer en klassisk korvmacka med ägg. Klassisk i min värld, då den alltid har funnits i mitt liv. Min mamma tog till den med ojämna mellanrum, och jag har alltid tyckt om den. Det blev en lunch för oss i helgen, då jag hade en falukorvsbit ”skräpandes” i kylen. Men det funkar lika bra som en sen middag då en bara måste få i sig något snabbt.
Jag gillar att steka ägget så att det är löskokt och att gulan rinner ut då jag skär i mackan, men det gör man ju som man vill. Här är receptet för en person, men det är bara att ta gånger så många som man sitter runt bordet.
2 skivor franska
4 skivor falukorv
1 (eller 2) ägg
Smör till stekpannan
Börja med franskan och lägg dem antingen i brödrosten alternativt stek dem en kort stund i stekpannan, ta lite smör i botten. Lägg upp dem på en tallrik. Fortsätt att steka korvskivorna och lägg två korvskivor på varje franska. Stek sedan ägget en kort stund, vändstek om ni vill och lägg sedan ägget på korvmackorna. Klart!
Kanske ser mackorna lite torra ut, men det är de inte. Helst inte med en lös äggula och smörstekta franskor. Mums! Dock skulle nog lite rivna morötter göra sitt till bredvid mackorna, det måste jag erkänna.
Ibland behöver inte en måltid vara så avancerad för att fylla sitt mål, utan mest att man får något gott i magen. Då är livet snart på topp igen.