Leopardkakor till nästa kalas

-

Nu ni, här kommer världens roligaste kakor. Leopardkakor till nästa kalas. Lite avbrott i alla Halloween-bakverk och mat, men ändå såå roliga. Tre färger med tre smaker blandade i samma kaka. Jag kan garantera att alla barn kommer att älska dem och även alla vuxna. Så snygga kakor och riktigt goda!

Leopardkakor

Jag har hittat receptet inne hos Matplatsen som hittat dem på Pinterest så vem som egentligen borde få cred vet jag inte. Jag fortsätter bara att sprida receptet vidare för att det är så bra!

225 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
7 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
—————
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kakao
—————
2 msk kakao

Gör så här:

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Vispa samman smör med socker och vaniljsocker så det blir vitt och fluffigt. Vispa ner äggen till en hyfsat slät smet.

Blanda mjöl med bakpulver och salt och rör ner försiktigt till en slät deg. Dela den i bitar och lägg 1/5 i en skål och lägg 1/5 i en annan skål. Vispa ner 1/2 tsk kanel och 1/2 tsk kakao i den ena och 2 msk kakao i den andra. Lägg in den vita degen i kylen en stund.

Leopardkakor
Leopardkakor

Platta ut den mörka degen till en rektangulär platta på plastfolie. Rulla den ljusbruna till en korv och lägg ovanpå. Klä in den ljusa degrullen i den mörka degen, den ska helst inte täcka runt om. Skär bort lite deg så den inte täcker och rulla den överblivna degen till en smal korv. Lägg in dessa rullar i frysen en kort stund medan du kavlar ut den vita degen. Ta lite mjöl under alternativt plastfolie.

Leopardkakor
Leopardkakor

Ta ut rullarna ur frysen och skär dem i skivor. Lägg leopardfläckarna på den ljusa degen, lägg på plastfolien och kavla så fläckarna går ihop med degen. Ta bort plasten och tryck ut kakor med hjälp av något lämpligt mått.

Leopardkakorna börjar ta form

Leopardkakor

Lägg dina leopardkakor på bakpappersklädd plåtar och grädda ca 12 min i 175 C tills de börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna.

Leopardkakor
Leopardkakor

Ta ut, låt svalna och njut av en snygg kaka. Vill du göra det extra roligt, så kan du matcha kalaskläderna med kakorna.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera