Egg Benedict Royal

En rätt som bara är såå god och som passar finfint till söndagsbrunch är en Egg Benedict Royal. Eller en vanlig Egg Benedict funkar också såklart – de är väldigt goda båda två och om jag måste välja så är Royal snäppet godare. Med sin skiva rökt lax som matchar rätten klockrent.

Börja med att vispa ihop en egen hollandaisesås – hemlagat slår alla köpevarianter, jag lovar!

Egen hollandaisesås

Nedan är receptet för två personer, men det är bara att göra fler ifall ni vill.

2 skivor gott bröd (gärna surdegsbröd)
Ev Bregott eller liknande
Färsk spenat
Ev några droppar rapsolja citron om ni har
2 skivor rökt lax
2 ägg
Hollandaisesås

Börja med att lägga ut bröd på assietter och bred ev lite Bregott eller liknande på brödet. Dressa den färska spenaten med några droppar rapsolja citron (jag har en från Gunnarshögs gård som smakar magiskt gott – ej reklam, utan bara gott!) och lägg ut på brödet. Fortsätt med en skiva rökt lax.

Egg Benedict Royal

Pocherat ägg
Sätt åtminstone 3 cm vatten på sjudning i en kastrull. När det sjuder, vispa vattnet så det rör på sig, och knäck ett ägg nere i vattnet. Vänta någon minut så ägget hinner stelna och rör sedan försiktigt. Ca 3-4 min ifall ni vill ha en lös gula. Lägg upp ett pocherat ägg på varje laxbit och klicka på lite hollandaisesås. Toppa med lite salt och peppar och servera din Egg Benedict Royal. Såå såå gott!

Egg Benedict Royal
Egg Benedict Royal

Saga var sur på mig den morgonen, men när hon fick smaka min Egg Benedict Royal, så kunde hon inte låta bli att dra på smilbanden – bästa betyget från en sur 15-åring! ;)

Kommentera