Jag gjorde en bunke med marängsmet när jag bakade min espressokaka. Det blev en så god marängsmet, så överbliven smet fick bli några egna maränger med choklad och pumpafrön.
Pumpafrön passade väldigt bra ihop med marängsmeten och den smälta chokladen, så det förtjänar helt enkelt ett eget inlägg. Kanske något för långhelgen vi har framför oss?
75 g mörk choklad, 70%
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 krm ättikssprit, 12%
1 msk majsstärkelse (maizena)
2 dl rostade pumpakärnor (själv hade jag en förp rostade frön från Exotic Snacks)
Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Låt svalna medan du vispar äggvitorna.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget, och vispa till en seg och blank smet. Vispa ner ättika och majsstärkelse.
Vänd ner pumpakärnorna och ringla ner den smälta chokladen. Vänd försiktigt runt så att marängen marmoreras.
Klicka ut marängtoppar och grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Känn på marängerna när de är torra och lätta – då är de klara.