Chokladcreme med skorpkross

Jag gissar att ni är som jag, och inte tänker att en ost kan blir en god efterrätt? Men så är det faktiskt. Inte så söt, vilket också är väldigt gott! Jag hade en halv burk Mascarpone hemma, som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Men så dök senaste Smakboxen upp, och i den medföljande tidningen hittade jag ett recept på chokladcreme med skorpkross. Perfekt – en väldigt uppskattad efterrätt rördes genast ihop men med tillägget Lemon Curd.

Receptet är skrivet för 4-5 personer, så det är vad som kommer här:
250 g Mascarponeost
Ev grädde
3 msk florsocker
3 msk kakao
0,5 tsk vaniljsocker

Blanda ingredienserna i en skål, gärna med en elvisp, späd ev med grädde så cremen blir mera följsam. Ta fram fyra st fina glas för servering.

Chokladcreme med skorpkross

Till servering:
Lemon curd
Colussi Cantuccini Cappuccini
Bär för garnering

Ta ett par Cantucciniskorpor och krossa dem slarvigt i en mortel. Varva chokladcreme, lemon curd och skorpkross i fyra fina glas. Toppa med bär, själv tog jag blåbär från frysen och strödde på toppen.

Chokladcreme med skorpkross
Chokladcreme med skorpkross

Kommentera