Chocolate chip cookies

-

Mina barn har alltid fått vara med mig i köket och känner sig därför väldigt bekväma i köket. De vet att det mesta oftast finns hemma, så ifall de vill baka så är det bara att sätta igång. Saga fick lust att baka och fastnade för chocolate chip cookies från boken United States of cakes av Roy Fares.

Vi hade inga hasselnötter hemma och vi iddes inte heller gå och köpa, så Saga bakade utan. Här nedan är dock originalreceptet:

30 kakor:
130 g hasselnötter (2 dl) – hoppade vi helt enkelt över
300 g mörk choklad eller chokladknappar
230 g rumsvarmt smör
170 g strösocker (1 3/4 dl)
120 g farinsocker (1 1/2 dl)
330 g vetemjöl (5 1/2 dl)
7 g bikarbonat (1 1/2 tsk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
3 g salt (1/2 tsk)
55 g ägg (1 st)

Sätt ugnen på 190 grader (varmluft). Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen i ca 8 min. Låt nötterna svalna, lägg dem sedan i en ren kökshandduk och skrubba av skalen. Hacka hasselnötterna och en del choklad ganska grovt (chokladknapparna behöver inte hackas).

Vispa smör, strösocker och farinsocker fluffigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg.

Arbeta in nöt- och chokladhacket i degen. Dela degen i 30 bitar och rulla kulor och lägg dem genast på en plåt med bakplåtspapper (tänk på att hålla avstånd, de flyter ut en del). Platta till kulorna lite och grädda dem sedan i ugnen i 10 min eller tills kakorna fått fin färg. Låt kakorna svalna en aning och flytta dem sedan till ett galler där de får svalna helt. Förvaras torrt.

Chocolate chip cookies
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelStejk Foodtruck i Kiruna
Nästa artikelBaconrisotto

Kommentera