Stejk Foodtruck i Kiruna

-

Foodtrucks finns det väl blandade åsikter om, men alla jag har provat har varit goda. Så också Stejk Foodtruck i Kiruna där vi åt två gånger under vår semester på fem dagar. Riktigt bra betyg alltså.

Det ser inte mycket ut för världen då en svänger in på en gammal bensinmacks parkeringsplats på Konduktörsgatan 22 i Kiruna. Det står en matvagn och ett tipi-tält i ena änden och om jag inte fått tips om Stejk så hade jag inte provat.

Stejk Foodtruck
Stejk Foodtruck

En beställer mat ute vid matvagnen och sen går du vidare in i tipi-tältet där det är relativt varmt och det finns både bord och sittplatser. En eld brinner också mitt i tältet och bidrar till en mysig servering.

Stejk Foodtruck
Stejk Foodtruck
Stejk Foodtruck
Stejk Foodtruck

Vid vårt första besök var vi rejält hungriga, då vi bara ätit frukost på Ice Hotel i Jukkasjärvi och vi skulle också vidare till Aurora Camp där vi inte beställt någon middag. Så tanken blev att vi skulle äta ordentligt för att täcka upp även middagsplanerna.

Vi beställde in en Stejk Salad och en Stejk Sub. Båda med ren och bacon. Sen blev något fel i vår beställning så vi fick en låda strips också. Till detta så drack vi varm lingondricka. Det låter kanske inte så avancerat, men vi tyckte att det var väldigt gott och slevade i oss allt. Ner i minsta smula. Och varm lingondricka var pricken över i:et. Mums!

Stejk Foodtruck
Stejk Foodtruck

Tipitältet var ett mysigt tält, så det gjorde inget att vi fick vänta en kort stund på vår mat. Vi satte oss i tältets värme och hade det bra. Daniel visste fortfarande inte var nästa natt skulle sovas, medan jag satt med alla kort i handen. Så roligt att få göra en överraskningsresa till Daniel.

Stejk Foodtruck
Stejk Foodtruck

Så om ni befinner er i Kiruna och behöver en god måltid, sök upp Stejk Foodtruck och få ett gott mål mat i magen.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelFrenchy-drink
Nästa artikelChocolate chip cookies

Kommentera