Frenchy-drink

-

Skärtorsdag idag och jag tänker att vi är flera som ser fram emot några fler dagars ledigt. Eller är ni många som är permitterade från era arbeten och inte får jobba full tid? Märkligt det här med Corona – hoppas att det går över snart. Men tillbaka till långledigt och att få ta det lugnt några dagar. Då kan det väl passa med en Frenchy-drink på kvällskvisten?

Jag gillar enkla drinkar med rätt få ingredienser. Det känns mycket jobbigare att ha flera olika sorters sprit hemma + flera juicer. Visst är de omständliga drinkarna goda, men jag föredrar nog de enkla ändå. Denna Frenchy-drink är enkel:

2 cl vodka (och visst stödjer vi Sverige och dricker Absolut Vodka från Åhus?)
2 cl Xanté päronlikör
8 cl ananasjuice
3 cl tranbärsjuice
Is

Mät upp alla ingredienser i en is-laddad shaker och skaka tills drinken är kall. Häll upp i ett snyggt glas som är fyllt av nya isbitar. Skumkronan som kommer på toppen, blir av den skakade ananasjuicen.

Frenchy-drink
Frenchy-drink

Vill ni istället söka bland mina andra drinkar, så har jag mitt arkiv här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera