Besök på Absolut Home i Åhus – med detaljer i världsklass

-

I samarbete med Kristianstads kommun

I helgen som varit så har jag varit på en pressträff i Kristianstad. En pressträff sammansatt av både Daniela och Kristianstads kommun, där åtta olika bloggar var inbjudna. Ett av våra första stopp var ett besök på Absolut Home i The Åhus Villa.

Besök på Absolut Home

The Åhus Villa är en nyligen renoverad sekelskiftesvilla, där guidade turer går flera gånger om dagen under högsäsong. Vi hade turen att få Filip som vår guide, en engagerad och underhållande guide som arbetat ända sedan villan öppnade 2018.

Besök på Absolut Home
Vår kunnige guide Filip, som var både underhållande och oerhört duktig i sin roll
Besök på Absolut Home
Dörren dit vår presentation skulle börja

Presentation startade i LO Smith’s arbetsrum där vi började från början. Hur LO Smith tröttnat på dålig sprit och ville ha en helt ren dryck istället. Hur han kom på att han skulle destillera alkolholen många fler gånger än vad konkurrenterna gjorde och på så sätt få en renare sprit. Produkten kallade han Abosolut Rent Bränvin.

Besök på Absolut Home
LO Smith – grundare av Absolut Vodka
Besök på Absolut Home
En flaska hittad i Stockholm, då ett hus revs

Vi gick vidare in i nästa rum, där vi fick sätta oss och se en film på tre dukar. Hur vetet från de skånska bönderna går från ax till flaska och vilka som är inblandade i de olika stegen. För så är det, allt vete till Absolut Vodka, kommer från Skånes bönder. Och alla flaskor Absolut, tillverkas i Åhus.

Vi slussades in i nästa rum, där vi fick sätta oss vid ett smakbord och uppleva tillverkningsprocessen genom modeller framför oss.

Besök på Absolut Home
Besök på Absolut Home
Besök på Absolut Home
Besök på Absolut Home
Om ni tittar ut genom fönstret, så ser ni också fabriken The Absolut Company i bakgrunden

Rundvandringen fortsatte nu utomhus och vi fick gå till fabriken där de gör Absolut Elyx, lyxvarianten som är exakt 42,3% som ska vara den bästa procenthalten för smak. Spännande att få titta in bland koppartankarna.

Vi tittade även i löpande band-fabriken där flaskorna blir fyllda (men fotoförbud). Jag tog istället bild på produktionsväggen, med en massa läckra flaskor.

Besök på Absolut Home
Besök på Absolut Home

Dags för drinken Cosmopolitan

Vårt besök på Absolut Home tog oss tillbaka in i the Åhus villa och vi gick in i vårt rum där vi skulle få blanda vår egen Cosmopolitan-drink. I samma rum skulle vi också bli certifierade Cosmopolitan Master Shaker.

Ifall du vill blanda en alkoholdrink i slutet av rundturen, så kostar rundturen 50 kr extra, så det hade jag gjort. Alternativet är att blanda en Cos-no-politan och då ingår den.

Besök på Absolut Home
Besök på Absolut Home
Besök på Absolut Home
Besök på Absolut Home
En läskande god Cosmopolitan, nyss skakad av en certifierad Master Shaker

Så varför har jag den rubrik som jag har? Att vårt besök på Absolut Home har detaljer i världsklass?

Jo, det beror på hela upplevelsen och alla detaljer. Allt ifrån det första glada välkomnandet, till guidens engagerande stämningshöjare. Fortsätter med oerhört snygg teknik under presentationerna, där vi knappt märkte hur han gjorde för att byta bild eller ens såg vilka projektorer som agerade filmvisare. Allt, precis allt, var oerhört genomtänkt och gav mig intrycket av att vara en unik besökare (vilket jag inte är, Absolut Home går snart in i sin högsäsong).

Såklart är hela Absolut en genomtänkt historia. Från tillverkning och lokal förankring, återvinning samt framför allt marknadsföring, så sticker de ut. På ett positivt sätt. Det känns som att de har tänkt på allt. Och ändå är de inte klara. Jag ser med spänning fram emot att se mera av Absolut och hur de kommer att erövra världen ännu mera.

Tack för den här gången!

Besök på Absolut Home
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

5 KOMMENTARER

  1. Jättebra reportage och läckra bilder! Man inte behöver åka till ett halv-udda bränneri i en lika udda världsdel för att få en upplevelse. Bra jobbat!

    • Tack Martin! Jag kan verkligen rekommendera att besöka Absolut Home och deras rundvandring, för att få en bra bild över en bra svensk produkt! Åhus är en härlig sommarstad så det finns mer att göra där än bara Absolut. De har tex en egen glass, som kallas Ottos glass. Alternativt besöka glassbåten nere i hamnen. Båda är supergoda och värda ett besök.

  2. Så bra sammanfattat Maria! Det var verkligen en häftig upplevelse och jag skulle gärna gå den guidade visningen igen bara för att få lära mig ännu mer. Kul att läsa!

    • Tack Sanna! Precis som jag skriver ovan så är jag imponerad över alla detaljer – det kändes om att de tänkt på allt. Olika snygga rum och snygga övergångar, snyggt presentationsmaterial mm mm. Proffsigt gjort!

Lämna ett svar