Cosmopolitan som fredagsdrink

-

Jag vet inte om ni hunnit läsa gårdagens inlägg, men jag har varit på studiebesök hos Absolut Home i Åhus. På denna häftiga presentationsrunda så köpte jag också till att jag skulle få blanda en drink och därför kör jag Cosmopolitan som fredagsdrink den här veckan.

Då jag blandat denna drink enligt konstens (dvs Absolut) alla regler, så har jag också fått certifikatet Cosmopolitan Master Shaker. Det ni!

Cosmopolitan

Receptet vi följde var Absoluts egna recept:

Cosmopolitan

Allt var uppmätt och framställt till de personer som lagt en extra peng för att dricka en alkoholhaltig drink. Samt till de som skull blanda en alkoholfri Cos-No-Politan, som också ingår i presentationspriset.

Spriten var uppmätt i exakt mängd i olika mätglas, och tranbärsjuice samt limejuice fanns i två olika flaskor.

Besök på Absolut Home

Vi började enligt vår guide Filip’s instruktioner att fylla glasen med is, så de skulle hinna bli kalla. Sen blandade vi Absolut vodka, Triple sec, tranbärsjuice och limejuice i vår shaker. Fyller på med is och skakar vår drink i åtminstone 15 sekunder – Filip satte igång lite musik så vi kunde svänga och shake:a till musiken samtidigt.

Häll ut isen från glasen och häll sedan upp drinken i ditt glas. Ta sedan en bit apelsinskal, och pressa skalet ner mot drinken, så det landar lite lite apelsinskalssaft i din drink. Fäst apelsinskalet på glaskanten.

Besök på Absolut Home
Min drink på Absolut Home-rundvandring
Cosmopolitan
Min drink hemma. Riktigt god, om än inte riktigt samma fina färg.
Cosmopolitan
Cosmopolitan
Cosmopolitan
LO Smith är med på varje flaska, läs mera om honom i mitt tidigare inlägg
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar