Sandwich med päron och ädelost

-

Här kommer en jättegod sandwich med päron och ädelost, att äta som snittar. Perfekt att ha ett recept i bakfickan att ta fram nu när det närmar sig sommar. Tänk att ha en bjudning ute i trädgården och få ställa fram goda snittar tillsammans med en god sommardrink? Det ser jag fram emot i alla fall.

Jag valde att använda brödet Längtan, men jag tänker att det fungerar med vilket bröd som helst. I det recept jag hittat hos Ica, så använder de tex kavring. Nedan har jag gjort två mackor, som jag sedan delat i fyra gånger. Så totalt åtta snittar fick jag till.

4 skivor gott franskbröd, jag använde Längtan
2 päron
Ädelost, jag använde Kvibille GräddÄdel
Valnötter

Lägg ut dina franskbröd och smöra alla fyra bröden. Skär päronen i tunna skivor med kniv eller mandolin och lägg ut dem lite omlott på två av bröden. Smula över ädelost och toppa med valnötter. Lägg den andra brödskivan ovanpå.

Sandwich med päron och ädelost

Värm en stekpanna alternativt ett mackjärn (jag körde min gjutjärnsstekpanna) och ta lite smör i botten. Lägg ner en macka i taget och tryck med stekspaden ovanpå, så mackan trycks ihop en aning.

Vänd och stek en kort stund även på andra sidan. Ta upp mackan och dela i fyra delar diagonalt över bröden. Lägg upp på en assiett och ringla lite balsamicovinäger Crema på toppen. Toppa gärna med färsk rosmarin ifall du har det hemma.

Sandwich med päron och ädelost

Sandwich med päron och ädelost

Sandwich med päron och ädelost
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar