Club Sandwich med kyckling, bacon och currydressing

-

I fredags ville jag lyxa till vår middag en aning, och göra något annat av den kycklingfilé jag hade på tining hemma i kylskåpet. Jag googlade olika kycklingrecept och fastnade för den här, Club Sandwich med kyckling, bacon och currydressing.

I vanliga fall äter vi oftast tacos på fredagarna, men den här gången ville jag ha något annat. Jag var lite osäker på hur Saga skulle gilla kryddan curry, men hon är å andra sidan ganska vuxen i sin smak, så jag var inte orolig. Nedan hittar ni receptet som för oss räckte till tre personer:

2 kycklingfiléer
salt & svartpeppar
1 paket bacon
3 små tomater
9 skivor Längtan-bröd
Salladsblad
trägrillspett

Currydressing

1 dl crème fraiche
2-4 msk majonnäs
1-2 tsk curry
Ev gurkmeja för att få mera färg
1 finhackad vitlöksklyfta
Färskpressad citron- eller limejuice
Salt & peppar
En gnutta socker

Börja med dressingen: Blanda alla ingredienser till currydressingen och krydda med salt, peppar och lite socker. Ställ åt sidan och låt smakerna sätta sig.

Club Sandwich med kyckling

Sätt ugnen på 175°C. Putsa och krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form (eller gör som jag, stek i din gjutjärnspanna och ställ in hela pannan i ugnen). Ställ in i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingen är klar. Ta ut och låt vila några minuter medan du förbereder resten.

Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Skär tomaten i tunna skivor. Stek brödskivorna gyllene i smör och skiva din kyckling i tunna skivor på snedden.

Club Sandwich med kyckling
Min Mise en place är klar, dags att börja bygga min Club Sandwich med kyckling

Club Sandwich med kyckling, bacon och currydressing:

Bygg ihop bröd, sallad, tomat, kyckling, dressing, bacon och bröd till en sandwich. Tre bröd, så det blir två lager med kyckling. Snygga gärna till din Club Sandwich med kyckling genom att ringla ett par strängar balsamvinäger crema. Stick ner grillpinnar för att hålla ihop mackan och skär sedan tvärs över i 2 bitar. Servera gärna med mer sallad på sidan.

Club Sandwich med kyckling
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar