Fylld lax med mexikanskt ris

-

Igår var en sådan löparkväll igen, då jag kör med Run Academy på tisdagar. Den här veckan var inte Daniel hemma och kunde servera mig middag då jag kom hem, utan jag fick fundera ut något snabbt att laga själv. Förra veckan var han hemma och lagade en laxpasta lagom till att jag kom hem. Det skulle jag lätt kunna vänja mig vid! Nu när jag skulle laga själv, komponerade jag istället fylld lax med mexikanskt ris.

Vad var det för lätt och snabbt med det då, kanske ni tänker? Jo, jag tog fram laxfiléer innan jag åkte på träningen, de hade då tinat lagom till att jag kom hem. Sen använde jag ett expressris som jag fick i senaste smakboxen. Så här blev resultatet:

2 laxfiléer
Valfri ädelost, jag hade GräddÄdel hemma
Salt och citronpeppar

1 förpackning Uncle Ben’s expressris, mexikansk smak

Börja med starta ugnen på 150 grader. Lägg upp dina laxfiléer och skär ett snitt på ovansidan. Skär några tunna skivor ädelost och peta ner i skårorna – det behöver inte bli vackert, osten kommer ändå att smälta.

Fylld lax med mexikanskt ris

Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och krydda med salt och citronpeppar. Sätt in i ugnen ca 25-30 min. Jag tycker att laxen blir godare ifall det är något kallare ugn och att de får gå lite längre. Här hann jag istället gå och duscha medan laxen tillagades.

När det är fem min kvar på laxen, så mät upp ca 2 msk vatten i en kastrull och klipp upp påsen med ris. Separera försiktigt riset, så riskornen faller isär. Häll ner riset i kastrullen och låt koka ett par minuter – klart!

Fylld lax med mexikanskt ris

Fylld lax med mexikanskt ris

Servera fylld lax med mexikanskt ris tillsammans med några grönsaker. Jag hade bara ett par tomater hemma, så så fick det bli den här gången.

Fylld lax med mexikanskt ris
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar