Lövbiffsgryta med champinjoner

-

Då jag hittat ett paket lövbiff på min affär, så sökte jag efter någon god inspiration. Jag hittade en hos Jennys matblogg, men gjorde min egen lövbiffsgryta med champinjoner.

Vi valde att äta min lövbiffsgryta med champinjoner tillsammans med potatismos ena dagen och med gratinerad blomkål nästa dag. Båda delarna funkade finfint.

800 gram lövbiff
4 msk tomatpure
3 dl vatten
3 msk koncentrerad oxfond
5-6 färska champinjoner
2 msk kinesisk soja
1 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Peppar
Timjan

Serveras med potatismos och gelé

Skär lövbiffen i strimlor, ca 1 cm. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills de får färg, ta det i omgångar så köttet steks i stället för att koka. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund. Bland ner vatten och fond och låt sjuda under lock på svag värme i ca 1 1/2 timme. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort. Tillsätt skivade champinjoner, soja, grädde, creme fraiche och timjan. Rör ihop allt och låt det sjuda i några minuter. Smaka av med peppar.

Lövbiffsgryta med champinjoner

Klart att servera tillsammans med potatismos och gärna en klick gelé. Jag gjorde även en morots- och apelsinsallad att ha på sidan.

Lövbiffsgryta med champinjoner
Lövbiffsgryta med champinjoner
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelPåskmat 2020
Nästa artikelFrenchy-drink

Kommentera