Påskmat 2020

-

Jag känner mig lite sist på bollen i år, gällande påsken i allmänhet och framför allt påskmat. Jag som är så matintresserad borde ha matlistan redan klar och det mesta som ska förberedas på gång, men jag har inte tänkt så mycket än. Påsken är iof inte så stor grej för mig och min släkt, så jag har inga riktiga traditioner att hålla i, men ändå. God mat vill en väl alltid äta? Även om släkter inte ska träffas i år, utan bara närmaste familjen.

Men en titt i arkivet är alltid bra, och genast föds matlusten på. Något som alla kan knapra på inför middagen, är tex mina krustader med laxröra. Riktigt goda!

Krustader kan också enkelt fyllas med en färdig skagenröra eller liknande och toppa med en räka. Enkelt och ganska fancy.

Krustader med laxröra

Eller varför inte ställa fram ett fat romtårta? Lägg fram kex, så är det bara att skopa upp lite god oströra.

Romtårta

Till påskens buffébord så känns både lax och sill som självklara val, och det kommer vi att äta här också. I julas provade jag för första gången att grava lax själv, vilket gick alldeles utmärkt. Testade både gravad lax med rödbeta och tillhörande dillolja men också gravad lax med lakrits. Riktigt goda båda två även om lakritslaxen vann i min familj.

Gravad lax med rödbeta
Färgen från rödbetan är ju magiskt vacker!

Oavsett om ni gör egen gravad lax eller köper färdig, så tycker jag att ni ska göra en egen hovmästarsås (eller ett annat ord för gravlaxsås). Så god!

På buffébordet hör även någon form av paj. Jag är otroligt förtjust i både potatispaj med chèvre eller västerbottenpaj. Väldigt goda och fungerar vilken dag i veckan som helst.

Min goda potatispaj med chèvre
Kanske svårt att se, men här är min goda potatispaj med chèvre

Som avslutning så måste jag få tipsa om mina banandammsugare. Såå goda och så snygga i sin gula uniform.

Banandammsugare

Även påskfudge är riktigt gott! Hemmagjort godis istället för köpt är alltid så mycket mera värt i påskägget.

Jag har gjort en hel del hemgjort godis och du hittar mitt arkiv här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera