Halloumistroganoff med linser

-

En väldigt god halloumistroganoff med linser fick jag till häromdagen och det får bli veckans Meatfree Monday. Halloumi är en lite tveksam produkt då de använder så mycket antibiotika på Cypern, och jag har minskat rejält på mitt användande. Men det är en väldigt god ost också, så jag gör undantag någon gång.

Det finns ju en svensk variant vid namn Eldost, men det är också svårt då den kostar mer än dubbelt så mycket. Klurigt! Hur tänker ni när en bättre produkt kostar så mycket mera pengar? Är det alltid värt de där pengarna eller går ni på det billigare alternativet ibland? Kommentera gärna så får jag veta hur ni diskuterar i frågan. Nåväl, här kommer en god stroganoff-panna som räckte till både middag och matlådor:

2 halloumi
1 gul lök
1 msk tomatpuré
1-2 morötter (1 stor eller 2 små)
400 g krossade tomater
1 frp röda linser
1 msk grönsaksfond
1-2 msk senap
1 dl grädde
Peppar
Timjan

Skär halloumi i stavar och stek dem i stekpannan så de får en yta. Lägg åt sidan. Hacka löken och stek den i stekpannan. Ta i tomatpuré och låt den fräsa med någon minut. Riv morötterna. Häll på krossade tomater, linser, morötterna, fond, grädde och senap. Låt puttra åtminstone 10 min. Smaksätt med peppar och timjan.

Halloumistroganoff med linser
Stekt halloumi

Lägg ner halloumistavarna och vänd runt.

Halloumistroganoff med linser

Servera din halloumistroganoff med linser tillsammans med ris och någon god sallad. Själv hade jag en treveckorssallad vilket passade utmärkt.

Halloumistroganoff med linser

Vill ni hitta andra vegetariska middagar, så hittar ni mitt arkiv här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelBanandammsugare till påskfikat
Nästa artikelPåskmat 2020

Kommentera