Romtårta

-

Hej hej, här kommer ett tips till mingelmat, att stå samlade runt ett bord och prata om året 2017, året som snart är slut. Då är det också gott att få knapra på något. Här är en romtårta som man svänger ihop riktigt snabbt och den är väldigt god!

Det vanliga är att man serverar med kex runt, att man skopar upp av romtårtan med kexen, men det går såklart lika bra att använda grönsaksstavar. Enkelt, snabbt och populärt tilltugg! Så här gjorde jag för två personer, men det är bara att öka i storlek då man är fler:

100 g Philadelphiaost
0,75-1 dl creme fraiche
1/4-1/2 rödlök (beroende på storlek)
Peppar, ev salt
Valfri rom, jag hade caviarmix från Abba (det är också snyggt att ha hälften röd och hälften svart rom, så det blir en tvåfärgad tårta)
Ev färsk dill som garnering

Mät upp Philadelphiaost, creme fraiche och finhackad rödlök i en bunke. Rör runt så det blandas och smaka av med peppar. Ev salt men tänk på att romen är ganska salt, så hellre för lite salt i röran.

Lägg oströran som en kulle på en tallrik och jämna till den så den får en tårt-form. Bred ut rom runt hela tårtan och garnera gärna med en kvist dill.

Lägg ut kex runt tårtan och servera. Skär gärna grönsaksstavar också, och servera på sidan. Snyggt, snabbt och gott!

Nu när jag skriver ihop denna text, så tänker jag också att denna romtårta också fungerar som nattamat. Att komma in igen från 12-slaget och sätta sig runt bordet igen och direkt kunna knapra på något. Mums!

Romtårta Romtårta

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar