Pasta Piemontese

-

En lyxig pasta piemontese kan kanske passa på nyårsafton också? Jag har gjort ett inlägg med några olika förslag på både mingel, förrätter, varmrätter och efterrätter, hoppas att ni kan få inspiration till en god nyårsafton. Jag har också läst om denna pasta piemontese inne hos Matplatsen några gånger, men faktiskt inte gjort den förrän häromdagen.

Egentligen ska det vara oxfilé i pastan, men jag valde en bit entrecote och tog lite mera kött istället. Ifall man tar ett annat kött än oxfilé, så kan man låta pannan puttra lite längre, så blir även ett billigare kött mört. Så här gjorde jag:

400 g entrecote (eller oxfilé)
100 g champinjoner
1 lök, gul eller röd
2 vitlöksklyftor
6-8 brysselkål
smör att steka i
1 msk oxfond
½ dl vatten
2 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
salt & svartpeppar
riven parmesanost

Valfri pasta, gärna färsk

Börja med att skära och hacka. Skär köttet i ganska små bitar, hacka lök och vitlök, skär champinjonerna i mindre bitar och strimla brysselkål. Ta fram en stekpanna och stek först löken i smör. Fortsätt med kött och lägg även ner champinjonerna. Häll på vatten och grädde. Tillsätt köttfond och rödvin. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Under tiden så kokar du din pasta. Den här gången valde jag smal tagliatelle, den som heter tagliolini. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering och toppa med lite svartpeppar. Voila!

Pastan fick bra betyg hemma, tom min dotter Saga gav den godkänt och frågade ifall jag försökt efterlikna pastan på Vezzo (vilket är hennes favoritrestaurang). Och det är ett bra betyg från en tonåring!

Pasta Piemontese

Skulle det råka bli något av pastan över, så passar den alldeles utmärkt till lunch dagen efter, eller varför inte i matlådan när vardagen smyger sig på. Gott gott!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar