Pizzadagen

-

Nyårsdagen är den stora pizzadagen. Den dag vi i Sverige äter mest pizza på hela året, så mycket som tre gånger så mycket som en vanlig helgdag. Dagen efter nyårsafton, dagen efter årets fest, så är man kanske lite slagen och orkar inte riktigt laga så avancerad mat?

Men pizza behöver inte vara så avancerat. Pizza kan man enkelt göra hemma med sina favoritpålägg eller om man har någon rest kvar sedan nyårsaftonsmiddagen? Ofta så använder jag en färdig pizzadeg från affären och tänker lite mera på vad jag vill ha på min pizza.

Olika sorters ost tex – Många gånger väljer jag att göra en Pizza Bianco med ricottaost i botten – det funkar även med creme fraiche. Att sedan lägga på valfri topping men att också fylla på med någon smulad ädelost innan jag till slut toppar med mozzarellaost – Mums!

Såklart går det lika bra med tomatsåsen i botten, man tar vad man gillar bäst. Topping är ofta skinka, skivad svamp, salami, zucchini-skivor, bacon, kronärtskocka, banan eller oliver. Det funkar också med skivor av kokt potatis. Och här har vi väl det riktigt sköna med pizza. Gör en bas och lägg sedan på vad helst du tycker om.

Det är också väldigt gott att göra en ganska enkel pizza, säg ricottaost i botten och grönkålsstrimlor – sen in i ugnen. När pizzan sedan är gräddad och klar, så toppar man med några goda pålägg – tänk lufttorkad skinka, ruccolasallad och lite nötter. Så gott!

Jag har samlat mina olika pizzor här, så välj och vraka. Eller go nuts och bara ös på med det som är gott och vad som finns hemma. Det finns inga rätt eller fel när det kommer till pizza, utan det som är gott är ännu godare på en pizza.

En annan variant är att göra pizzabullar. Gör en vanlig pizza med valfritt pålägg – tänk på att inte ha för mycket pålägg bara, då pizzan måste gå att rulla ihop alla rulltårta. Skär sedan rulltårtebitar av din pizza och grädda. Ett riktigt gott tilltugg att äta hemma tillsammans med en sallad alternativt packa ner i picknickkorgen.

Pizzadagen

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar