Broccoligratäng med keso

-

Jag snubblade över ett recept på någon hemsida, som jag tog kort på utan att få med ursprungskällan. Jag ber om ursäkt för det. Men jag tog ändå chansen att prova en god broccoligratäng med keso. Passar bra idag, då det är Meatfree Monday.

1 broccolihuvud
500 g keso
1 dl grädde
Salt & peppar
Ev italiensk salladskrydda
Riven Västerbottensost

Börja med att skära upp broccolin i buketter. Ta med stammen också, men skär den i betydligt mindre bitar, då de tar längre tid att bli gräddade. Förkoka broccolibitarna i vatten, ca 3-4 min. Häll av vattnet och låt broccolin ånga av.

Ta fram en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader. Smörj formen och häll ner broccolibitarna. Fyll på med keso mellan bitarna, och häll även över grädde. Smaksätt med salt, peppar och italiensk salladskrydda. Strö över riven Västerbottensost och sätt in i ugnen.

Låt gratinera i ca 15-20 min och servera sedan din broccoligratäng med keso. Jag hade grillad kyckling till men det fungerar nog med lite vad som helst, fungerar även vegetariskt.

Broccoligratäng med keso
Broccoligratäng med keso
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelStekt polenta som tillbehör
Nästa artikelÄrtbiffar med fetaost

Kommentera