Svenska ärtor är på stark framfart. De är goda, de är lokalt odlade (i Sverige åtminstone) och de går att använda till mycket. Jag hittade ett recept på ärtbiffar med fetaost på KIT_Mat instagram, som jag blev sugen att testa och middagen fick tummen upp av hela familjen!
250 g frysta ärtor
75 g fetaost
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk dill
1 tsk citronsaft
2 ägg
1 gul lök
Salt & peppar
Börja med ärtorna, lägg dem i kokande vatten 2-3 min så de hinner tina. Häll av i ett durkslag och mosa dem sen. Det är inte så noga med moset, men så de flesta är mosade iaf.
Smula fetaosten och blanda ner tillsammans med resten i en skål på sidan och blanda sedan ner ärtmoset. Sätt en stekpanna på spisen och gör ärtbiffar (enklast med händerna även om en blir galet kladdig – jag ropade in Alva som fick hjälpa mig att steka biffarna).
Servera dina ärtbiffar med fetaost tillsammans med någon potatis, en god sallad och någon sås. Jag tog bara en klick creme fraiche den här gången och hade kvar potatisklyftor sedan helgen.