Silviakaka

-

Jag bakade Silviakaka igår och Alva fick en ny favoritkaka. Det är en sådan enkel men ändå god kaka, så Alva tyckte att den alltid skulle finnas redo i frysen.

Silviakaka

Det är väl framför allt glasyren som gör kakan god, men den luftiga botten gör absolut sitt till också. Jag har även bakat Silviasnittar, vilka nog är de godaste kolasnittar jag gjort.

Men tillbaka till kakan, som också skulle kunna kallas 3-kaka, baserat på ingredienserna:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vatten

Börja med att sätta ugnen på 175 C (vanlig ugn). Klä en form med bakplåtspapper eller smöra/bröa din form. Jag valde en form som är 20*30 cm (ifall du tar en vanlig stor ugnsplåt så måste du göra dubbel sats).

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna för sig och tillsätt sedan i smeten tillsammans med vattnet. Häll smeten i formen och grädda ca 25-30 min. Låt kakan svalna och gör under tiden glasyren.

100 gram smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
en skvätt pressad citron
strössel (eller kokos)

Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt smälta. Vispa till en slät kräm och häll den sedan över den kalla kakan. Strö över strössel direkt och låt stelna något innan ni skär den i bitar.

Silviakaka
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera