Grövre pinnbröd

-

Alla vill vi väl ut och grilla när vädret lättar upp och värmen kommer smygandes. Uteliv, att tända en brasa och grilla både korv, pinnbröd eller marshmallows är så härligt! Här kommer ett recept på grövre pinnbröd som jag själv provade som fredagsmys ute på Bynäset utanför Östersund.

Bynäset solnedgång

Pinnbröd är så enkelt och så gott! Gör iordning en enkel deg hemma, ta med degen ut och grädda ovanpå glöden, virat runt en pinne. Den här gången valde jag att göra ett grövre pinnbröd och få in lite fibrer i degen:

Ca 12 pinnbröd

3 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
½ dl Smör- & rapsolja
1½ dl mjölk

Att ta med:
Smör i någon form, jag tog med vårat Bregottpaket från kylen.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör- och rapsolja och mjölk. Arbeta snabbt ihop till en slät deg. Kanske enklare att arbeta med dina händer. Lägg på ett lock och ta med hela bunken ut till grillplatsen.

Vid grillplatsen är det bara att bryta en bit och rulla mellan dina händer. Vira rullen runt en pinne och se till att ändarna sitter åt lite mera. Grädda brödet ovanför glöden – brödet är klart när det fått en gräddad yta. Ta loss brödet från pinnen (är det gräddat så lossnar det lätt) och bryt mindre bitar. Ta en liten klick smör och ät ditt goda grövre pinnbröd.

Grövre pinnbröd
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera