Sagas pasta pesto

-

Meatfree Monday och jag måste få tipsa om Sagas pasta pesto. Det är en pasta som hon kan äta hur många gånger som helst. Det kanske är hennes variant av livräddare matmässigt? Det återstår att se, men det är en bra rätt att ha i bakfickan och kunna ta till lite snabbt.

Saga och hennes kompis fick i uppdrag att fixa middag till fem personer, då vi andra var upptagna och skulle komma hem lite senare. De tog uppdraget, satte sig på moppen och åkte till en affär för att köpa det som saknades. När vi sedan kom hem, så stod middagen strax på bordet. Bra jobbat av ungdomarna!

Pasta för fyra personer, Saga valde farfalle denna gång
1 dl creme fraiche
1-2 msk pesto (färdig eller hemmagjord)
Cocktailtomater
Mozzarellaost
Salt & peppar
Ev färsk basilika

Sätt igång en pastakastrull och ta även fram en till kastrull. När du lagt ner pastan i vattnet, så mät upp creme fraiche och pesto och låt koka ihop. När pastan är klar, häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.

Häll över pestoblandningen och blanda om, så all pasta får pestosmak. Salta och peppra också. Skär cocktailtomater i halvor och mozzarella i mindre bitar. Lägg ner tomater och mozzarella i samma kastrull och blanda försiktigt.

Lägg upp i en djup tallrik och toppa din pasta pesto med färsk basilika.

Sagas pasta pesto
Sagas pasta pesto
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelGrövre pinnbröd
Nästa artikelUgnsbakad falukorv med fetaost

Kommentera