Min livräddare no1

-

Ett annat förslag till snabb och god vardagsmat kommer här och det har varit min livräddare många gånger. Jag kom på rätten för snart 20 år sedan, när jag jobbade säsong i Björkliden och bara hade en hylla i ett litet kylskåp att husera i. Resten av torra matvaror fick jag ha på mitt rum så ni kan förstå att utbudet inte var så stort :)
Så här brukar jag göra:

Koka upp valfri mängd spagetti och häll upp på en tallrik, gärna en djuptallrik
Häll på lite Heinz chilisås och blanda runt så det blir lite chilisås på alla spagettibitar
Toppa med jordnötter.
Klart!

Såå enkelt men så gott! Det är viktigt att det är just Heinz chilisås. Jag har provat med andra chilisåser, men det blir inte samma sak. Viktigt också att röra i spagettin, så det inte blir tjocka ihopkladdade spagettis.
Jag lagar det då och då fortfarande, bara för att det är min livräddare och det snurrar lite rosa moln bara jag tänker på den maträtten. De rosa molnen har väl också att göra med vilken positiv upplevelse min Björkliden-vistelse var samt alla gånger jag använt maträtten för att jag gjort massa annat skoj och inte haft tid att laga något seriösare.

Har ni några liknande livräddare, som ni kan ta till när all inspiration tryter, men ni måste få i er energi ändå?Fil 000 (2)

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar