Sommarsolstånd

Hallå där! Visste ni att ljuset redan vänder och att det from imorgon långsamt kommer att bli mörkare igen? Det känns ju så tidigt varje år, sommaren har ju knappt börjat och så vänder det? Å andra sidan är det lika skönt runt 20:e december, då vintersolståndet inträffar och det långsamt blir ljusare igen.

Vad är då sommarsolståndet? Enligt Wikipedia: Sommarsolståndet är den tidpunkt då jordaxeln lutar som mest mot solen. Dygnet då sommarsolståndet inträffar (enligt lokal soltid) har årets längsta dag och under den dagen står solen som högst på himlen.

Sommarsolståndet inträffar varje år omkring den 21 juni och i år är det den 20 juni kl 22.34.

Jag bjuder på en bild från vår nyklippta trädgård, där vi kommer att inta många fika/matstunder under sommaren (bara sommarvärmen får komma tillbaka? Just nu är det bara 13 grader och jag stannar gärna inomhus).

Fil 000 (3)

Kommentera