Tusenfryd

-

Till mina barns stora missnöje, så hade jag och Daniel sagt nej till Liseberg i år. Vi hade börjat semestern på Gustavsvik inkl hotell och vi kan väl inte göra allt på samma semester? Jag hade dock ett kort i bakfickan, som jag inte ville berätta om förrän det var klart. Jag och min kompis Mari hade nämligen pratat om Tusenfryd i Norge istället. Med Coop-kortet, så har man en fantastisk rabatt på en heldag inkl alla attraktioner, så det ville vi prova. Eller Mari och hennes dotter hade varit där förut, och ville gärna åka tillbaka. Sagt och gjort, vi bokade biljetter på nätet kvällen innan och stack sedan iväg på morgonen. Vi hade med pastasallad inkl grillad kyckling, så vi skulle stå oss bra hela dagen.

Min dotter Saga är en modig tjej som redan i fjol vågade åka typ allt på Liseberg. Bra av mig att ha en våghalsig sambo, som kan åka med henne, för jag vill inte åka berg och dalbanor. Jag finner inte nöjet med dem och har väldigt lätt för att bli illamående av sådant som kastar omkring min mage. Jag känner inte att jag inte vågar, utan mera att jag inte förstår vitsen med det. (Karuseller går helt bort, för då skulle jag nog spy under tiden jag åkte.) Det känns helt ok att de åker och att jag passar väskorna där nere. Heeelt ok! I år var inte Daniel med dock, men Mari var sugen att ställa upp som åkkamrat istället.

Så Saga var jag inte ett dugg fundersam över, jag visste att hon ville och att hon skulle våga. Men Alva då? Vad skulle hon vilja åka iår? Hon var lite tveksam på Liseberg ifjol, men längtade efter att få åka samma saker som storasyster Saga. Vad gör ett år på modighetslistan? Tro det eller ej, men Alva måste ha växt mycket under året, för hon var modig till tusen(fryd)! Hon började med lilla tåget några varv (det var så roligt när hon till slut vågade, så då ville hon åka tre gånger på raken).

[youtube https://youtu.be/saN9pu18VH4]

Sen tog vi oss lite lunch för att varva ner och äta innan vi blev för hungriga. Lite småattraktioner innan vi satte av mot dagens största attraktion, berg- och dalbanemässigt i alla fall. Thunder Coaster. Lik Balder på Liseberg, ifall ni har åkt den.

[youtube https://youtu.be/CeCLoBO6aTw]

 

ThunderCoaster

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar