Evas glass

-

Min kompis Eva bjöd in till tjejmiddag. Vi är några kompisar sedan en massa år tillbaka, med liven fulla av våra liv, som träffas ibland och uppdaterar oss om det senaste. Så roligt och ett sådant andningshål i en annars full vardag. Den här gången provade Eva att bjuda in på en måndagkväll och alla kunde! Annars är det ofta någon som har något annat bokat och vi inte kan träffas allihopa. Men denna gång funkade det – kanske är det måndagsmiddagar som är grejen?

Eva hade hittat ett recept på björnbärsglass i tidningen Buffé, men eftersom frysen nästan svämmade över av svarta vinbär, så bytte hon helt enkelt ut bär mot andra bär :) Så här:

250 g frysta svarta vinbär (istället för björnbär)
2 äggulor
5 msk honung
1 dl Philadelphiaost
1½ dl vispgrädde
125 g svarta vinbär (i originalreceptet så var det blåbär)

Halvtina bären och blanda dem tillsammans med äggulor, honung och Philadelphiaost, med en stavmixer. Vispa grädden och blanda ner i bärmoset. Frys i minst fyra timmar.


———————-
100 g vit choklad (jag använde mjölkchoklad istället)
1 dl vispgrädde

Värm grädden i en kastrull och vänd ner hackad choklad. Rör tills chokladen smält.
———————-
Ta fram glassen ½ h innan servering. Skeda upp glassen i portionsformar och häll på lite chokladsås. Eva toppade även med melonkärnor, men jag hade bara pumpakärnor.

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar