Rabarberchutney

-

Läste om Månadens gröna i maj, och blev väldigt inspirerad av just maj månads värd, Annie Månsson och hennes rabarberinlägg. Rabarberchutney måste bara vara gott? I helgen så fick jag lite för mycket rabarber över efter rabarberpajen, så jag fortsatte i köket:

300 g rabarber
½ dl socker
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1 msk rödvinsvinäger

Rabarberchutney

Skär rabarbern i småbitar och lägg i en stekpanna med lite olja i botten. Hacka också lök och vitlök i småbitar och låt puttra, tillsammans med sambal, i ca 15 min. Smaka av med socker och vinäger.

Rabarberchutney1

Vi provade tillsammans med grillat fläskkött, potatissallad, sallad och en créme fraiche-sås. Passade väldigt bra och blev ett komplement till middagen.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelGustavsvik
Nästa artikelRabarberpaj

Kommentera