Rabarberpaj

-

Hemma hos Daniels pappa så behövde rabarbern tuktas, och jag fick i uppdrag att göra en rabarberpaj. Det fanns också några jordgubbar, så jag och Alva skred till verket, och vi fick hjälp av Saga efter en liten stund:

125 g smör
1½ dl fiberhavregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker

500 g rabarber
100 g jordgubbar
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
½ dl strösocker

Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp 125 g smör och dela i mindre bitar. Häll på havregryn, vetemjöl och socker och krama in smöret så det blir en smuldeg. Här var det Saga som gjorde jobbet.

Rabarberpaj

Dela rabarbern i mindre bitar och blanda tillsammans med socker, potatismjöl och kanel. Häll blandningen i en ugnsform och lägg jordgubbarna ovanpå. Alva gjorde ett snyggt jobb här. Fördela smuldegen överst, och sätt in pajen i ugnen ca 20 min.

Rabarberpaj1

Ta fram och servera tillsammans med vaniljsås. Sommar deluxe!

Min dotter Alva har också börjat blogga, och här kan du se hennes version av samma recept :)

Rabarberpaj2

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Odla ärtskott

Mars 2021

Klassisk ärtsoppa

Inkokt lax med skarpsås

Populära kategorier

Föregående artikelRabarberchutney
Nästa artikelSlussning

Kommentera