Hemma hos Daniels pappa så behövde rabarbern tuktas, och jag fick i uppdrag att göra en rabarberpaj. Det fanns också några jordgubbar, så jag och Alva skred till verket, och vi fick hjälp av Saga efter en liten stund:
125 g smör
1½ dl fiberhavregryn
1½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
500 g rabarber
100 g jordgubbar
1 msk potatismjöl
1 tsk kanel
½ dl strösocker
Sätt ugnen på 225 grader. Mät upp 125 g smör och dela i mindre bitar. Häll på havregryn, vetemjöl och socker och krama in smöret så det blir en smuldeg. Här var det Saga som gjorde jobbet.
Dela rabarbern i mindre bitar och blanda tillsammans med socker, potatismjöl och kanel. Häll blandningen i en ugnsform och lägg jordgubbarna ovanpå. Alva gjorde ett snyggt jobb här. Fördela smuldegen överst, och sätt in pajen i ugnen ca 20 min.
Ta fram och servera tillsammans med vaniljsås. Sommar deluxe!
Min dotter Alva har också börjat blogga, och här kan du se hennes version av samma recept :)