Gustavsvik

-

Vårt första besök när vi åkte på semester, var Örebro och badet Gustavsvik. Vi kom, efter en oväntat lång bilresa,  på kvällen och checkade in på Scandic Örebro Väst. Jag hade hittat ett erbjudande om boende + inträde på badet, vilket passade oss perfekt. Tjejerna tycker väldigt mycket om att bo på hotell och det känns lyxigt att få göra det ibland. Vi tog middagen på hotellet och vi var alla väldigt nöjda med våra val.

Gustavsvik3


Saga fick en alkoholfri drink som var pimpad med paraply och goda frukter – populärt! Det var också vid den här middagen som Saga upptäckte att sparris är gott!


Alva ville kolla till ifall det brann på riktigt eller inte – vilket det såklart inte gjorde.

På morgonen så unnade vi oss sovmorgon och åt sedan frukost i lugn och ro. Vi blev själva i restaurangen framåt 10, då frukosten också tog slut. Skön start på dagen.

Gustavsvik2

Gustavsviksbadet kan jag verkligen rekommendera! Det passar min familj perfekt, då det är bassänger och rutschkanor i lagom svårighetsgrad. Det finns också hopptorn, allt från 1m upp till 10m. Vi var på Gustavsviksbadet för tre år också. Då hoppade Daniel från 10m och det har varit omtalat ända sedan dess.

Tjejerna var riktigt peppade på att göra egna försök på högre höjder, så det var dit vi satte kursen först. De började på 3m vilket var väldigt enkelt, så även 5m. När tornet istället var på 7,5m så blev det lite tvekan, men tjejerna hoppade utan några problem. Daniel gick upp och hoppade även från 10m, men det var inte tjejerna sugna på där och då.

Badet Gustavsvik

Vi tog istället tillfället att utforska Gustavsviksbadet mera, och provade ”toan”, en rutschkana där man åker en kort bit innan man kommer ut i en rund form som slutar längst ner, precis som en toalett. Vi hade glömt simglasögon, men det löste jag i receptionen för ändå en ganska liten peng. Vi röjde runt här och där innan vi till slut kände att vi behövde lunch. Lunchutbudet var verkligen inte överväldigande, men inte heller sämre än på något annat bad. Vi fick oss dock en hamburgare var och lite läsk innan vi susade vidare i vår upptäcktsfärd.

Gustavsvik

Perfekt väder fick vi också, då solen lyste från en klarblå himmel. Fem timmar senare så var vi trötta alla fyra, och det kändes lagom att kliva upp. Vi köpte oss en glass i receptionen innan vi började vår färd mot Trollhättan. Snälla svärmor Ingalill hade lagat en god kycklingpaj, som vi kastade oss över.

Ingalill

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSaga 12 år
Nästa artikelRabarberchutney

Kommentera