Cheeseballz-gratäng

-

Ända sedan jag läste om rätten hos Matplatsen så har jag varit sugen att prova. Bjuda tjejerna på en kötträtt med cheeseballz i. Jag har ju en köttälskande Saga, som iof inte gillar ostkrokar (och rimligtvis inte ballz heller) + en kött-ogillande Alva som tycker om ostkrokar, även om hon inte fullkomligt älskar dem, så går det ner om det finns. Men det här borde väl vara den ultimata kombinationen, där de båda får vad de vill ha?

En fläskfilé
Champinjoner
Cheeseballz
Riven ost

20 g smör
knappt ½ dl vetemjöl
3-4 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 hackad vitlöksklyfta
salt och peppar

Börja med såsen: Smält smöret i en kastrull och häll i vetemjöl. Vispa runt och häll omedelbart ner lite mjölk i taget. Vispa däri mellan och späd med mjölk tills det blir en lagom konsistens. Hacka vitlök och blanda ner både vitlöken och creme fraiche. Krydda med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva fläskfilén i ganska tunna skivor och champinjoner, och stek i en stekpanna.

Smörj en ugnsform med lite smör i botten, sen varvar man fläskfiléskivor, champinjoner och chesseballz med såsen. Toppa till slut med riven ost. In i ugnen i 10-15 min.

Fil 000 (4)

Fil 000 (5)

Hur blev betyget från tjejerna då? Köttälskande Saga ville att jag skulle ta undan ett par köttbitar så hon kunde få dem helt naturella (salt och peppar men inget mera). Alva var mera nyfiken och provsmakade av alla varven (utom själva köttet) medans jag lagade. Framme på bordet så smakade båda två, men kanske ingen rätt som fick full pott heller. De är fortfarande i åldrarna som uppskattar ingrediens för ingrediens – inte ihopblandat. Jag tror dock att de uppskattar mina olika rätter, att jag ”tvingar” dem att prova på nya rätter. Ibland lyckas jag ju faktiskt hitta något som får full pott! ;)

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar