En klassiker med falukorv fast ändå med en tvist, det är också gott! Jag gjorde en ugnsbakad falukorv med fetaost och oliver, vilken hela familjen tyckte var jättegott!
400 g falukorv
några skivor hårdost, jag hade prästost
150 g fetaost
Torkad timjan
1 gul paprika
1 rödlök
10-15 oliver, jag valde gröna med kärnor
Rapsolja med timjansmak, Gunnarshögs gård
Sätt ugnen på 200 grader och lägg falukorven i en smord ugnsform. Skär snitt i korven och mata den med både prästost och fetaost. Toppa med torkad timjan och även svartpeppar.
Fortsätt med rödlöken, klyfta i tunna klyftor och sprid ut runt korven. Skiva även paprikan och lägg på samma sätt. Sprid ut valfri mängd oliver. Jag hade också kvar lite fetaost, som jag smulade över grönsakerna. Ringla till sist lite rapsolja timjan ovanpå och sätt in i ugnen i ca 20 min.
Servera din ugnsbakade falukorv med fetaost tillsammans med ett gott potatismos. Även här toppade jag potatismoset med rapsolja timjan, för att få med smaken – Fick MVG från Daniel (som oftast är den som gör potatismos här hemma)