Plåtmat med gnocchi och grillad kyckling

-

En ny ”ta vad som finns hemma” middag resulterade i en väldigt omtyckt plåtmat med gnocchi och grillad kyckling. Jag vill verkligen inte kasta mat, så när det är middagsplanering, så fokuserar jag mycket på att göra av med någon vara. Denna gång hade jag tagit fram grillad kyckling från frysen som jag behövde göra något med.

Det är ett annat tips för snabba middagar. Köp en färdiggrillad kyckling i butiken (det brukar kunna vara halva priset efter 20 på kvällen). Rensa den direkt du kommer hem, medan den fortfarande är lite varm, så är det lättare. Dela i mindre bitar och frys in. Vips så har du en god produkt redo i frysen som tinar relativt fort.

Men nu till min plåtmat med gnocchi och grillad kyckling:

1/2 grillad kyckling i bitar
1 paket färdig gnocchi
1/2 zucchini
Smör att steka i
Färsk spenat
Nektarin
Körsbärstomater
1 paket fetaost
Svartpeppar och flingsalt
Ev färsk timjan
Ev rapsolja med timjansmak (också en produkt från Smakbox)

Färdig salladsdressing, Smoky Ceasar från en Smakbox

Börja med att dela din zucchini i mindre tärningar. Lägg ner zucchini och gnocchi i en varm stekpanna med smör i botten. Fräs några minuter så gnocchin får en hårdare yta. Fyll på med grillad kyckling i bitar och fräs en stund till.

Förbered en plåt att ställa fram på bordet (funkar såklart med valfritt snyggt fat, kanske beroende på tillställning), och bottna fatet med färsk spenat. När gnocchiblandningen känns varm, häll ut den jämnt över spenaten och fyll på med halva tomater, nektarin i klyftor samt ett paket fetaost i bitar. Toppa med flingsalt, svartpeppar, färsk timjan och rapsolja med timjansmak.

Plåtmat med gnocchi och grillad kyckling

Ställ fram din plåtmat med gnocchi och grillad kyckling på bordet och låt dina middagsgäster ta för sig. Ställ fram valfri salladsdressing (eller kanske ett par olika?) så är middagen klar.

Plåtmat med gnocchi och grillad kyckling
Plåtmat med gnocchi och grillad kyckling

Jag gillar verkligen konceptet plåtmat, där en serverar hela middagen i en plåt/ på ett fat. Sen är det väldigt enkelt att göra mindre eller mer i plåten, ifall det kommer några gäster med kort varsel. Det är tex enkelt att lägga till mer av både gnocchi, zucchini och grillad kyckling. Det är enkelt att lägga till färsk gurka eller en burk majs (eller en burk bönor, finns oftast hemma) – eller dela en majskolv i mindre bitar och snabbt steka på. Lite rostade nötter på toppen? Eller servera ett gott bröd på sidan, så räcker det genast till fler gäster.

Andra varianter på plåtmat? Klicka in här

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar