Tacopaj med brieost

-

Nu var det länge sedan jag postade något med taco, och det har helt enkelt att göra med att vi inte ätit det på länge. I helgen var det dock dags och när vi haft ett uppehåll, så var det också så otroligt gott med fredagstacos igen. Men som vanligt blir det lite av varje över, vilket jag tycker passar finfint i en paj. Så på helgen lagade jag en tacopaj med brieost på fredagens rester.

Paj är en utmärkt resträtt, där det går att slänga ner det mesta i en salig röra. Med god smaksättning och en stund i ugnen, så är en väldigt god middag klar för servering. Fram för mera paj!

100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl

500 g tacoköttfärs (eller helt enkelt det som blev kvar sedan senaste tacomiddag)
Överblivna grönsaker, den här gången blev det bara tomater kvar
En bit brieost
2 dl créme fraiche
1 stor hackad vitlök
4 msk majonnäs
2 dl riven ost

Börja med pajdegen: Sätt igång ugnen på 200 grader. Ta fram smöret och dela det i mindre bitar. Mät upp mjöl och blanda till en deg, tryck ut degen i en ugnsform. Förgrädda bara degen i 10 min, innan du häller på fyllningen.

Häll ner överbliven tacofärs och sprid ut ovanpå den förgräddade pajdegen. Fyll på med överblivna grönsaker och strö ut över tacofärsen i ett jämnt lager. Toppa med brieost-skivor och lägg ut som en stjärna.

Blanda creme fraiche, hackad vitlök, majonnäs och riven ost och bred ut över köttfärsblandningen. In i ugnen ca 20 min, tills du har fått en snygg gräddning av din tacopaj.

Tacopaj med brieost

Servera din tacopaj med brieost tillsammans med ytterligare grönsaker, nachochips och gärna en creme fraiche-klick.

Tacopaj med brieost

Är ni sugna på annat med taco? Följ min länk här, så har jag samlat ihop mina tips.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelRabarberglass i stora lass
Nästa artikelFluffiga utflyktsfrallor

Kommentera