Rabarberglass i stora lass

-

Hemmagjord glass behöver inte vara så avancerat, utan prova er gärna fram. Här kommer en rabarberglass som jag har gjort och som passar utmärkt till skolavslutningar, midsommar eller vilken sommarfest som helst.

Gör den gärna i två steg, att du kokar ihop rabarberkrämen dagen innan och låter den svalna i kylskåpet över natten. Sen gör du själva glassen dag 2.

Glass är så otroligt smidigt också, när den väl är infryst, så kan den stå i frysen en vecka eller två (eller ännu längre) och en slipper tänka på efterrätten på själva festdagen.

Ca 400 g rabarber
1/2 dl vatten
1/2 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemummakärnor

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, 400g

Skär rabarbern i mindre bitar, Lägg i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka ordentligt så rabarbern går sönder och vattnet kokar bort. Fyll på med sirap, vaniljsocker och mortlade kardemummakärnor och blanda väl. Låt koka en stund till. När det blivit en tjock kräm ställer du den för att svalna. Den ska vara max rumstempererad när du går vidare och blandar den i glass-smeten, ännu hellre kylskåpskall.

Vispa grädden så den blir fluffig, Häll ner den kondenserade mjölken och blanda väl. Blanda ner rabarberkrämen och blanda väl. Klicka upp i portionsglas eller i en större form.

Raberberglass

Jag valde en hjärtformad form och la plast i botten, för att jag skulle kunna få upp glassen snyggt. Innan infrysning, så plasta även ovansidan så det sluter tätt.

Ifall det är en form så behöver den frysa åtminstone 6 timmar, portionsglas går fortare. Servera tillsammans med tex jordgubbar eller som jag gjorde.

Vid servering av min rabarberglass, så valde jag att lägg på halvor av Ballerina. Även minimaränger och chokladsås. Pimpade det sista med svenska flaggor.

Rabarberglass i stora lass
Rabarberglass i stora lass
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar