Råggranola med melonkärnor och kanel

-

Lite skafferitömning resulterade i en råggranola med melonkärnor i helgen. Perfekt att ha redo nu inför sommarens lite lättare luncher, vare sig det är en filtallrik eller tillsammans med keso.

Det var rätt länge sedan jag gjorde en granola, men jag hade lite leftovers i skafferiet. Då jag inte vill kasta mat (det har jag tjatat om många gånger nu) så ville jag passa på att tillaga ingredienserna istället. En granola är så enkel att ta det du har hemma och blanda ihop – det behöver inte vara så exakt.

4 dl fiberhavregryn
10 dl rågflingor
1 dl melonkärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl vetegroddar
1 dl kokos
1 dl vetekross
2 msk kanel

Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda sedan i en annan skål:

1 dl socker
1 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt

Rör runt när du hällt över det varma vattnet, så sockret börjar smälta och finfördela sig. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna och rör, så att allt torrt blir lite fuktigt. Häll över i en långpanna och sätt in i ugnen 200 grader. Låt långpannan stå inne i ca 30 min, men ta ut och rör runt bland din granola minst ett par gånger, så allt fuktigt blir torrt igen. Låt din råggranola med melonkärnor svalna och häll sedan upp i en snygg burk och förbered dig på åtgång.

Granola
Granola
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelJanssons frestelse
Nästa artikelRabarberglass i stora lass

Lämna ett svar