Hemmagjorda strips i fritösen

-

Hemmagjorda strips i fritösen, det är väl inget märkvärdigt? Så trodde jag när jag köpte en fritös och ville göra egna strips. Men det finns ändå ett par tips jag vill ge dig på vägen.

I fredags ville Saga ha hamburgare till middag, och då jag frågade om strips eller potatisklyftor, så ville hon ha friterade strips. Inget annat. Det var ett tag sedan sist, så fritösen åkte fram och jag började skära potatis:

5 potatisar
Vatten att koka stripsen i
Olja att fritera stripsen i (jag har Zetas frityrolja)
Salt när de är klara

Tvätta potatisen ordentligt och dela potatisen i valfritt stora strips. Jag gillar tändstickstunna strips, så jag skär dem så tunna. Lägg dem i vatten och kör ett snabbt uppkok, så det försvinner en del stärkelse. Häll ut vattnet och häll sedan upp stripsen på en handduk, så de får ånga av.

Hetta upp oljan till 150 grader och låt stripsen fritera i ca 10 min. Ta upp och låt dem svalna medan du förbereder resten. När resterande mat närmar sig servering, så hettar du upp oljan till 175 grader och sänker ner stripsen igen.

Nu går det ganska fort, så var lite på din vakt. Ta upp när de ser gräddade ut och häll upp i en skål. Salta och rör runt.

Hemmagjorda strips

Servera dina hemmagjorda strips till valfri middag. Hos oss blev det hamburgare med ost, sallad, tomat, BBQ-sås, hamburgerdressing och rostad lök. I goda Friscobröd. Yummie!

Hemmagjorda strips
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelTonfiskpizza med oliver
Nästa artikelSvartvinbärskaka med kokos

Kommentera