Tonfiskpizza med oliver

-

Fredag och fredagsmys, det passar väl extra bra idag? Jag har jobbat min första vecka efter semestern och har gärna fredagsmys. Med god men också lättfixad middag. Tonfiskpizza med oliver är en sådan. Helst med en färdig pizzabiten som du rullar ut, och fyller med valfritt.

Tonfisk var premiär på en pizza för mig. Jag äter varken tonfisk eller pizza så ofta, så varför kombinera? Men ifall ni är som mig, så tänk om. Tonfisk var faktiskt gott på pizza!

1 rulle färdig pizzadeg
2 burkar tonfisk á 90 g (avrunnen vikt 75g)
Kavli mjukost Jalapeno (som jag fick med i min senaste Smakbox *)
Oliver (jag gillar gröna oliver med kärnor och fick därför skära loss lite fruktkött för att kunna lägga på pizzan)
Oregano
Riven ost (jag hade riven hushållsost i frysen)

Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 200 grader. ”Smöra” degen med het mjukost och smula sedan över tonfisk. Skär oliver i mindre bitar och strö ut här och där. Strössla över oregano och sen riven ost. Sätt in i ugnen ca 20 min tills ytan blivit gräddad.

Tonfiskpizza med oliver

Servera din tonfiskpizza med oliver tillsammans med en klick creme fraiche och någon sallad. Själv är jag såld på de svenska tomaterna nu, så jag äter gärna dem i massor.

Tonfiskpizza med oliver

* Skulle ni vilja prova Smakbox, så använd min rabattkod, så får ni rabatt: 4zk6s2 Om ni behöver mera inspiration, så hittar ni alla mina smakboxar här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera