I lördags så gick jag och Daniel i mål med en av sommarens träningsutmaningar, att springa minst 1,6 km varje dag i 100 dagar. Begreppet kallas Runstreak internationellt och är vida spritt. Många har hållit igång betydligt längre än 100 dagar. Vi var väldigt nöjda med vår insats och ville fira. Jag lagade en god oxfilépasta med kantarellost som vi förgyllde med varsitt glas bubbel.
1 förp färsk pasta, jag hade en på 500g så det blev lunch dagen efter också
2 bitar oxfilé
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 zucchini
1/2 röd paprika
2 dl creme fraiche
1 burk Creme Bonjour Kantarell
Salt & Peppar
Hacka lök och vitlök samt dela oxfilén i små bitar. Dela zucchini och paprika i mindre bitar.
Stek först oxfilébitarna i en smörad stekpanna och lägg sedan åt sidan. Fortsätt att steka lök och vitlök och lägg sedan ner zucchini och paprika. Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med både creme fraiche och kantarellost. Låt puttra medan pastan kokar.
Strax innan pastan är klar, lägg tillbaka oxfilébitarna så de blir varma igen och smaksätt med salt och peppar.
Ta fram ett stort fat och bottna det med färsk spenat. Fortsätt med den avrunna pastan (när en hällt av pastavattnet, ta lite rapsolja i pastakastrullen, så klibbar inte pastan fast i varandra). Toppa sedan med med oxfilésåsen samt riven parmesan. Servera din oxfilépasta med kantarellost genom att ställa skålen mitt på bordet, så alla kan skopa sin portion ur samma fat.