När jag ändå hade min gamla pärm framme och letade upp mitt recept på Pitekaka, så hittade jag även receptet på örtplättar. Jag blev så sugen bara jag såg receptet, så det fick det bli till oss igår. Då jag även hade rökt lax i skivor, så serverade jag örtplättar med rökt lax och det var riktigt gott.
Vi valde att äta det som en lätt middag på vår inglasade balkong. En väldigt skön sommarmiddag på kvällskvisten – vardagslyx på en tisdag!
250 g kesella, 10%
4 msk vetemjöl
2 äggulor
2 msk kryddgrönt (persilja brukar jag ta)
salt och peppar
2 äggvitor
Separera äggulor och äggvitor och vispa äggvitorna till hårt skum. I en annan skål blandar du kesella, äggulor, vetemjöl, persilja och salt & peppar. Vänd sedan ner äggvitorna så äggviteskummet behålls.

Stek plättar med smör i ett plättjärn alternativt i en stekpanna och lägg upp dem snyggt på en tallrik. Servera dina örtplättar tillsammans med:
Creme fraiche
Stenbitsrom
Hackad rödlök
Rökt lax i skivor
Ev citronklyftor
